O politiki piškotkov

Politika piškotkov vas pojasni kaj so piškotki in kako jih uporabljamo. Predlagamo vam, da si jo preberete, da boste razumeli kaj sploh piškotki so, kako jih spletne strani uporabljajo, ter kako in katere uporablja naša spletna stran. Kadarkoli lahko spremenite ali razveljavite svojo privolitev za uporabo piškotkov na naši spletni strani.Vaša privolitev se uporablja samo na domeni: www.superkmet.si
 

Kaj so piškotki?

Večina spletnih strani, ki jih obiskujete uporablja piškotke za izboljšavo uporabniške izkušnje na način, da si spletno mesto zapomni vaš obisk, trajanje obiska spletne strani ali število ponovnih obiskov. Piškotek je preprosta datoteka z besedilom, ki jo na vaš računalnik ali mobilno napravo shrani server spletne strani in samo ta server je sposoben prenesti ali prebrati vsebino piškotka. Za vaš spletni brskalnik je vsak piškotek enkraten. Vsebuje anonimne informacije kot je enkratni identifikator, ime spletne strani in številke. Spletni strani omogoča, da si le-ta zapomni uporabnikove brskalne preference.  

 

Kako uporabljamo piškotke?

Piškotki opravljajo številne naloge. Omogočajo vam učinkovito krmarjenje med spletnimi stranmi, shranjevanje vaših preferenc in izboljšanje vaše izkušnje z uporabo spletnega mesta. Piškotki pospešijo in poenostavijo interakcijo med spletno stranjo in uporabnikom. Pomembno je, da s piškotki ne zbiramo vaših osebnih podatkov, saj so zbrani podatki anonimni. Še več piškotki vam pomagajo, da se vam prikazujejo informacije, ki so relevantne za vas in tako izboljša vašo  uporabniško izkušnjo. 

 

Kakšne vrste piškotkov uporabljamo?

Nujni: Nekateri piškotki so nujni za vas, saj vam omogočajo celovito izkušnjo in polno funkcionalnost naše strani. Pomagajo nam tudi, da stran obdržimo varno. Ne uporabljajo nobenih osebnih informacij, vse vaše informacije so anonimne in varne.
Statistika: Ti piškotki hranijo informacije kot so številka obiskovalcev strani, katere strani so si ogledali, od kot so prišli na našo spletno stran ipd. Ti podatki nam pomagajo s pomočjo programov razumeti in analizirati kako dobro naša stran deluje in kje so potrebne izboljšave.
Funkcionalni: Ti piškotki pomagajo nekaterim ne ključnim funkcijam na naši spletni strani. Te funkcije omogočajo delovanje vdelanih vsebin kot na primer videoposnetki ali deljene vsebine iz socialnih omrežij, ki so objavljene na naši spletni strani.  
 

Kako lahko nadzorujem odločitve glede politike piškotkov?

Če želite spremenite svojo odločitev med samim brskanjem po naši spletni strani, kliknite na Zasebnost in politika piškotokov na vašem zaslonu. Prikazal se vam bo zoper obrazec za privolitev, ki vam bo omogočil,  da svoje predhodne odločitve spremenite. V vednost; različni brskalniki imajo različne metode za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletne strani. To lahko spremenite v nastavitvah svojega brskalnika. Tam lahko blokirate ali zbrišete svoje piškotke.